Lähde matkalle kanssamme!

Haluatko nähdä käytännössä, millaista työtä SASK tekee maailmalla? Silloin kannattaa pyrkiä mukaan opintomatkalle. Samalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, johon tavallinen turistimatka ei tarjoa mahdollisuutta.

SASKin seuraava opintomatka suuntautuu Mosambikiin.

Joukkueeseen valitaan 15 eri ikäistä henkilöä eri aloilta ja eri puolilta Suomea. Ryhmän mukana matkustaa suomalainen matkanjohtaja. Hae mukaan!

Mitä opintomatkalla tehdään?

Opintomatkoilla ohjelmaan kuuluu tutustumista paikallisen ay-liikkeen arkeen. Matkalla vieraillaan paikallisissa ammattiliitoissa ja työpaikoilla sekä verkostoiduttu paikallisten ay-aktiivien kanssa.

Ohjelma pyritään räätälöimään matkaan lähtevän porukan mukaan: Jos joukossa on paljon hoitoalan työntekijöitä, pyritään vierailemaan paikallisessa sairaalassa. Jos mukana on rakennustyöntekijöitä, käydään tutustumassa myös rakennusalan arkeen.

Opintomatka on osallistujien itsensä kustantama solidaarisuusmatka maahan, jossa SASK toimii. Matkoja on järjestetty 90-luvun alusta asti vuosittain eri puolille maailmaa.

Kuka voi hakea matkalle?

Opintomatkalle valitaan ammattiliittojen jäseniä, jotka ovat kiinnostuneita kasvattamaan tietämystään kehitysmaiden arjesta ja työelämästä sekä ay-liikkeen kehitysyhteistyöstä.

Ryhmät kootaan niin, että niissä on mukana mahdollisimman tasapuolisesti ihmisiä eri ammattialoilta ja -liitoista sekä monenikäisiä naisia ja miehiä eri puolilta Suomea. Matkalaisille järjestetään ennen lähtöä viikonlopun mittainen valmennuskurssi.

Moni matkalle valittu hakee matkastipendejä omalta ammattiliitoltaan sekä eri säätiöiltä ja yhdistyksiltä. SASK suosittelee, että sen jäsenliitot myöntävät matka-avustusta opintomatkalle osallistuville jäsenilleen.

Lue blogista aiempien matkalaisten kokemuksia!