Allekirjoita vetoomus Qatarin siirtotyöläisten puolesta

Korruptio jäytää Fifaa, ja samaan aikaan Qatarin rakennustyömailla kuolee yksi työntekijä joka toinen päivä. Vaadi muutosta ja allekirjoita vetoomus.

Jalkapallon MM-kisat järjestetään Qatarissa vuonna 2022, ja työmailla kuolee työntekijä keskimäärin joka toinen päivä. Jollei työoloja paranneta, kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan harteilla voi olla jopa 4000 ruumista.

Punainen kortti Fifalle

Tyypillisin kuolinsyy on MM-stadionien rakennustyömailla on lämpöhalvaus, sillä lämpötila on usein 40 – jopa 50 – astetta. Stadionien rakentajat tekevät 14–16 tuntisia työpäiviä kuutena päivänä viikossa ja tienaavat 150 euroa kuussa. Työntekijät majoittuvat hökkeleihin, jossa sata ihmistä jakaa yhden vessan. 

SASK on kerännyt nimiä vetoomukseen, jossa kansainvälistä jalkapalloliittoa Fifaa on vaadittu puuttumaan voimakkaammin työntekijöiden epäinhimilliseen kohteluun. Kampanja on päättynyt, mutta työ työntekijöiden puolustamiseksi jatkuu.

SASKin tuella autetaan Qatariin siirtotyöhön aikovia työntekijöitä Nepalissa, joka on merkittävä lähtömaa. Lähteville tarjotaan tietoa odotettavissa olevista oloista sekä rakennetaan turvaverkkoja yhteistyössä kansainvälisen rakennusalan ammattiliiton BWI:n kanssa. BWI on pystynyt vaikuttamaan työntekijöiden asemaan myös Qatarin päässä. 

Autat myös lahjoittamalla

SASK on Suomen ainoa työntekijöiden oikeuksia puolustava kehitysyhteistyöjärjestö. Sinä voit tukea meidän työtämme siirtotyöläisten, kotiapulaisten ja muiden maailman heikoimmassa asemassa olevian työntekijöiden puolesta lahjoittamalla. Tee se jo tänään!

Tee kuukausilahjoitus
Tuo yhdistyksesi tai ammattiosastosi SASKin kannatusjäseneksi