Lasten oikeuksien vahvistaminen pienviljelijäyhteisöissä

Maa: Kolumbia
Kumppanit: Unión Nacional Agroalimentaria de Colombia (UNAC) ja
Unión Internacional de Trabajadores de la Alimentación y la Agricultura (UITA/IUF)
Kesto: 2015–2019
Kotimainen kumppani: Nenäpäivä-säätiö ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL
Hankenumero: 3015

Maaseudun pienviljelijät ovat yksi haavoittuvimmista ryhmistä Kolumbiassa. Heidän on erittäin vaikeaa yksin puolustaa omia etujaan aseellisia ryhmittymiä, valtion maanomistuspolitiikkaa ja yrityksille annettavia käyttöoikeuksia sekä suuria, esimerkiksi palmuöljyalan yrityksiä vastaan.

Hankkeessa kasvatetaan pienviljelijäyhteisöjen tietoisuutta lasten oikeuksista, vahvistetaan sosiaalidialogia viranomaisten kanssa sekä tuetaan perheiden toimeentuloa ja ruokaomavaraisuutta. Suurimpia haasteita pienviljelijäyhteisöissä on lapsi- ja pakkotyön kitkeminen sekä perheiden elintarvikeomavaraisuuden ja toimeentulon takaaminen hintakilpailussa suuryrityksiä vastaan.

Hankkeen seurauksena pienviljelijäyhteisöt ja paikallisviranomaiset tunnistavat ja tunnustavat lasten ja nuorten oikeudet, lapsityön käyttö vähenee, pienviljelijöiden järjestäytyminen kasvaa ja perheiden elintarvikeomavaraisuus paranee. Yhä useampi pienviljelijäperheen nuori voi jäädä kotitilalleen sen sijaan, että lähtisi epävarman työn perässä kaupunkiin.

Toiminnasta hyötyy suoraan vähintään 180 pienviljelijäperhettä ja 480 lasta ja nuorta, jotka osallistuvat hankkeeseen. Tietoisuuden leviäminen hyödyttää epäsuorasti kaikkia kohdeprovinssien lapsia ja nuoria sekä pienviljelijäperheitä.

Jaa tämä artikkeli