SENTRO-keskusjärjestön vahvistaminen

Maa: Filippiinit
Kumppanit: SENTRO ja sen jäsenliitot
Kotimaiset kumppanit: Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ja Toimihenkilökeskusjärjestö STTK
Kesto: 2018–2021
Hankenumero: 4020

Hankkeessa kasvatetaan SENTRO-keskusjärjestön jäsenpohjaa sekä lisätään järjestön jäsenhankintaosaamista.

Filippiinien työmarkkinoiden keskeisiä ongelmia ovat jatkuvasti yleistyvät epätyypilliset työsuhteet: ulkoistaminen ja vuokratyövoiman käyttö. Työvoiman järjestäytyminen ammattiliittoihin Filippiineillä ei ole yleistä, sillä maan hallitus ja lainsäädäntö pikemminkin rajoittavat kuin edistävät ay-liikkeen toimintamahdollisuuksia. Ammattiliittorakenne perustuu yrityskohtaiseen järjestäytymiseen ja on siksi pirstaloitunut eivätkä liitot kykene kansallisella tasolla yhtenäisenä rintamana vastaamaan työmarkkinoiden ongelmiin.

SENTRO-keskusjärjestö perustettiin uudeksi yhteiseksi rintamaksi vastaamaan työmarkkinoiden ongelmiin. Hankkeen ensimmäisen vaiheen jälkeen SENTROn jäsenliitoilla on vahva jäsenpohja, ammattitaitoiset jäsenhankkijat sekä selkeät jäsenhankintastrategiat, joiden myötä liittojen jäsenmäärä kasvaa ja taloudellinen tilanne paranee.

Hankkeesta hyötyvät järjestäytymättömät työntekijät, jotka saavat tietoa oikeuksistaan ja mahdollisuuden liittyä ammattiliittoihin jäsenhankintakampanjan seurauksena. Lisäksi hankkeesta hyötyvät SENTRO-keskusjärjestön jäsenliittojen jäsenhankkijat.

Hankkeen toteuttaa SENTRO-keskusjärjestö, joka on Filippiinien ay-liikkeen nuorin, dynaamisin ja nopeimmin jäsenmääräänsä kasvattava keskusjärjestö.

Uusi hankekuvaus tulossa

Jaa tämä artikkeli