Matkailualan liittokehitys

Maa: Mosambik
Kumppani: Sindicato Nacional dos Trabalhadores da Indústria Hoteleira, Turismo e Similares (SINTIHOTS)
Kotimainen kumppani: Palvelualojen Ammattiliitto PAM
Kesto: 2016–2018
Hankenumero: 2022

Hankkeessa tarjotaan neuvottelukoulutusta mosambikilaisen matkailualan ammattiliiton SINTIHOTSin alue- ja paikallistoimitsijoille. Tavoitteena on kouluttaa 180 ihmistä, jotka sitten pystyvät neuvottelemaan ainakin 90 uutta vähintään 5 000 työntekijää kattavaa työehtosopimusta. Liiton aluetoimistojen hallintohenkilöt saavat koulutusta jäsenmaksujen perinnässä, ja perintäjärjestelmä ajantasaistetaan. Lisäksi kehitetään liiton viestintää ja vaikuttamista.

Liitto hankkii 8 000 uutta jäsentä ja perustaa 180 uutta paikallisosastoa sekä uudistaa koulutusmateriaalipakettinsa. Hankkeeseen liittyy myös SINTIHOTSin, Mosambikin elintarvikeliiton SINTIABin, Ghanan matkailu- ja elintarvikealojen liiton ICUn sekä PAMin, SELin ja SASKin välinen vaihto-ohjelma, joka tukee keskinäistä oppimista ja uudenlaisten toimintatapojen kehitystä.

Tuki SINTIHOTSille on tärkeää, koska matkailualan työntekijät on yksi suurimmista virallisissa työsuhteissa työskentelevistä mosambikilaisryhmistä. Heillä on monia ongelmia kuten matala palkkataso, riittämätön työsuojelu, heikko oikeustietoisuus ja liiton edunvalvontataidoissa on puutteita.

Hankkeen tuloksena liiton kyky neuvotella työehdoista, ratkoa kiistatilanteita ja kehittää työsuojelua paranee, liiton näkyvyys kasvaa ja tehokkaampi edunvalvonta houkuttelee lisää ihmisiä liittymään jäseniksi.
Toiminnasta hyötyy yli 50 000 matkailualan työntekijää ja heidän perheensä.

Hankkeen toteuttaa Mosambikin kansallinen hotelli- ja ravintola-alojen liitto SINTIHOTS.

Jaa tämä artikkeli